2008 m. kovo 20 d., ketvirtadienis

Senolių patiekalai

Kitados moterys gamino valgį taip, kaip buvo išmokusios iš savo motinų, senelių. Kulinarinio meno paslaptys keliavo iš lūpų į lūpas, iš kartos į kartą. Laikai keičiasi. Įmantrūs barų, kavinių valgiaraščiai. Tik šeimininkės ir dabartinėje patogiai įrengtoje virtuvėje verda, kepa, gamina tokių valgių, kokius mėgo jų tėvai, protėviai. Iš praeities imame visa, kas gražu, gera, sveika.



Mūsų tautai būdingas nuoširdumas, svetingumas, vaišingumas. Pamylėkime užklydusį svečią tais valgiais, kurie atgaivintų jam praeities prisiminimus, leistų nuklysti į saulėtą vaikystę, mintimis sugrįžti prie tėviškės svirno.



Senoviniai valgiai taip pat gali paįvairinti valgiaraštį, o daug kam priminti gimtuosius namus, kurie kvepėjo paprastais, bet skaniais valgiais.
Užrašinėjau patiekalų receptus, gaminimo būdus, maisto atsargų ruošimo paslaptis, kuriuos papasakojo Dovilų seniūnijos vyresnio amžiaus šeimininkės. Tie patiekalai buvo gaminami seniai, kai mūsų sodžiai skendo balanų, žibalinių spingsulių prieblandoje. Vieni jau užmiršti, o kiti ir šiandien dar gyvi.
Taip kilo mintis patiekalų receptus užrašyti, kad jie išliktų ateinančioms kartoms.

Skaitykite daugiau

Dovilų bibliotekininkė Regina Jonauskienė

1 komentaras:

Unknown rašė...

Ačiū už viską daktare Ellen! Kai susisiekiau su jumis, kad padėtumėte man nustoti skirtis su vyru, mano vyras nustojo pildyti skyrybų dokumentus ir dabar viskas yra daug geriau. Kaip sakei, visas skyrybų procesas buvo atšauktas, mano santuokoje problemų kėlusi bloga moteris paliko mano vyrą, o dabar kartu esame labai laimingi. Šia gyvenimo patirtimi dalinuosi su visais, kurie susiduria su panašiais iššūkiais santykiuose, santuokoje ar bet kokiais kitais klausimais. , galite susisiekti su daktare Ellen per WhatsApp +1(815)564-3618
Ji puikiai moka šiuos burtus:
* meilės burtai
* santuokos burtai
* pinigų magija
* gražus burtas
* sėkmės burtai
* Sekso patrauklumo burtai
* AIDS gydymo magija
* Kazino urvas
* Pašalinti prakeikti urvai
* Apsauginis burtas
* loterijos magija
* Laimės burtai
* Vaisingumo burtai
* Telekinezės žiedas 💍
paštas: ellenstpellcaster@gmail.com
Whatsapp +1(815)564-3618