2008 m. balandžio 7 d., pirmadienis

Muzikinis Mažosios Lietuvos gyvenimas

Muzika – ko gero vienintelė meno šaka, kuri patinka visiems be išimties...

Saulėtą balandžio 5 dienos rytą Klaipėdos apskrities gidai tęsė seminarų „Pažinkime Mažosios Lietuvos kultūrą“ ciklą Humanitarinių mokslų fakulteto vyskupo M. Valančiaus vardu pavadintoje auditorijoje. Tris valandas trukusiuose susitikimuose su Klaipėdos universiteto senato pirmininke profesore, muzikologe Daiva Kšaniene ir Humanitarinių mokslų fakulteto docente Lina Petrošiene buvo supažindinta su Mažosios Lietuvos etnine ir profesionaliąja muzika.
Prof. D. Kšanienė supažindino su muzika ir jos atstovus nuo seniausių laikų iki šių dienų, pristatė vienas iš savo parašytų monografijų „Muzika Mažojoje Lietuvoje : lietuvių ir vokiečių kultūrų sąveika (XVI a. - XX a. 4 dešimtmetis)“ ir „Mažosios Lietuvos ir Klaipėdos krašto muzikos bei kultūros veikėjai : (XVI a. - XX a. pirmoji pusė)“. O doc. L. Petrošienė vaizdžiai perteikė etninės muzikos grožį leisdama pasiklausyti pačio seniausio lietuviško muzikinio įrašo – vieno iš žymiausių Mažosios Lietuvos kultūros veikėjo Martyno Jankaus 1937 metais įdainuotos dainos.

Klausydami originalių dainų bei nuoširdžių lektorių pasakojimų buvo galima suprasti kodėl lietuvninkai, anot D. Kšanienės, be dainos ir giesmės neįsivaizdavo nė vienos savo gyvenimo valandos ir kodėl galima pelnytai didžiuotis muzikiniu šio krašto palikimu.

Visą seminarų ciklą šį mėnesį vainikuos charizmatiško Humanitarinių mokslų dekano Rimanto Balsio pasakojimai apie mitus, sakmes, padavimus.
Straipsnio autorė ir renginio organizatorė Monika Ruškytė (KAGG)

2 komentarai:

Unknown rašė...

Ačiū už viską, daktare Makha! Kai susisiekiau su jumis, kad padėtumėte man nustoti skirtis su vyru, mano vyras nustojo pildyti skyrybų dokumentus ir dabar viskas yra daug geriau. Kaip sakei, visas skyrybų procesas buvo atšauktas, mano santuokoje problemų kėlusi bloga moteris paliko mano vyrą, o dabar kartu esame labai laimingi. Šia gyvenimo patirtimi dalinuosi su visais, kurie susiduria su panašiais iššūkiais santykiuose, santuokoje ar bet kokiais kitais klausimais. , galite susisiekti su gydytoju Makha per WhatsApp +1 (815) 564-3618
Ji puikiai moka šiuos burtus:
* meilės burtai
* santuokos burtai
* pinigų magija
* gražus burtas
* sėkmės burtai
* Sekso patrauklumo burtai
* AIDS gydymo magija
* Kazino urvas
* Pašalinti prakeikti urvai
* Apsauginis burtas
* loterijos magija
* Laimės burtai
* Vaisingumo burtai
* Telekinezės žiedas 💍
paštas: makharituals@gmail.com
Whatsapp +1(815)564-3618

Anonimiškas rašė...

Dalinuosi šiuo liudijimu su partneriais, kuriems sunku užmegzti santykius, nes yra ilgalaikis sprendimas. Mano vyras paliko mane ir mūsų 2 vaikus dėl kitos moters 3 metams. Stengiausi būti stipri tik dėl savo vaikų, bet nesuvaldžiau skausmo, kuris kankino širdį. Buvau įskaudintas ir sutrikęs. Man reikėjo pagalbos, todėl patyriau internetą ir aptikau svetainę, kurioje pamačiau, kad burtininkė daktarė Ellen gali padėti susigrąžinti meilužius. Susisiekiau su ja ir ji už mane pasakė specialią maldą ir burtus. Mano nuostabai, po 2 dienų vyras grįžo namo. Taip susirinkome ir šeimoje buvo tiek daug meilės, džiaugsmo ir ramybės. Taip pat galite susisiekti su dr. Ellen, galingu sprendimų padėjėju
1) susigrąžinti savo buvusį vaikiną
2) Suveskite vyrą ir žmoną
3) nustokite kartoti košmarus
4) Žolelių gydymas nuo ŽIV ir vėžio
5) Galingas stebuklingas žiedas
6) sėkmės žavesys
7) Atsikratyti obsesijų
8) Gimdymo ir nėštumo problemos. Susisiekite su juo elektroniniu paštu: ellenspellcaster@gmail.com
Whatsapp +2349074881619