2009 m. vasario 12 d., ketvirtadienis

Svetainė TripAdvisor.com įvardino 10 populiariausių pasaulio muziejų. Paryžiaus Luvras pirmoje vietoje, į dešimtuką taip pat pateko keli amerikiečių muziejai.

1. Musee du Louvre, Paryžius
PrancūzijaLuvras – tai viduramžių tvirtovė, Prancūzijos karalių rūmai, o pastaruosius du šimtmečius – muziejus. Dvaro architektūroje glūdi jo daugiau kaip 800 metų istorija. Jame surinkta nepaprastai turtinga įvairiausių eksponatų kolekcija. Čia galima rasti bareljefų iš Asirijos rūmų, Egipto tapybos ir taip toliau. Luvro kolekcijoje yra eksponatų, kurių amžius siekia senovės civilizacijų gimimo periodą. Pirmą kartą muziejaus durys buvo atvertos publikai 1793 m. lapkričio 8 dieną, Prancūzų Revoliucijos metu. 1989 m. rūmų centre buvo pastatyta stiklinė piramidė, kurią sukūrė amerikiečių architektas Bei Yuming.Bilietas į nuolatines ir laikinas ekspozicijas bei Delakrua muziejų kainuoja 13 eurų. Norėdami sutaupyti laiko, galite įsigyti įėjimo bilietą muziejaus svetainėje.
http://www.louvre.fr/

2. Roma, Italija – Musei Vaticani
Stambiausi pasaulio muziejai, tarp kurių yra unikalių pastatų kompleksas ir nepaprastai vertingos Leonardo da Vinci, Raphaelio meno kolekcijos ir, žinoma, garsioji Siksto Kapela. Tarp Vatikano muziejų ir galerijų ypač išsiskiria Egipto meno muziejus, Etruskų meno muziejus, Gregoriano muziejus, Pio-Clementino muziejus (krikščioniškojo meno muziejus, 1771-1793 m.), Bažnytinio meno muziejus („Museo Sacro“), Aukštuomenės meno muziejus („Museo Profano“), Chiaramonti muziejus (1806-1810 m.), Misionierių etnologijos muziejus ir Lateranų dvaro muziejus. Vatikano soduose yra Vatikano pinakotekos pastatas, kurio 15-oje salių surinkti unikalūs XI-XVII a. italų tapybos darbai. Bilietas į muziejų kainuoja 13 eurų, aplankyti Koliziejų galima už 14,20 euro. Parodų Koliziejuje metu bilieto kaina gali būti didesnė. Sekmadienį muziejai neveikia.
http://mv.vatican.va/StartNew_IT.html

3. Niujorkas, JAV – Metropolitan Museum of Art
Šiame muziejuje galima rasti Vakarų Europos ir Amerikos dailininkų darbų, Azijos, Afrikos, Artimųjų ir Tolimųjų Rytų kultūrų meno paminklų. Jo kolekcijose pristatoma ne tik tapyba (Picasso), skulptūra ir grafika, bet ir dekoratyvinis taikomasis menas.Metropolitano muziejaus istorija palyginti trumpa: jo įsteigimo idėja priklauso Amerikos dailininkų ir visuomenės veikėjų grupei, kuriai priklausė istorinės visuomenės nariai, Piešimo akademijos profesoriai ir verslo pasaulio atstovai.Pirmadieniais muziejus uždarytas. Įėjimas kainuoja 20 dolerių. Taip pat galite iš anksto įsigyti elektroninius bilietus į muziejų.
http://www.metmuseum.org/

4. Los Angeles, JAV – J. Paul Getty Museum
Muziejuje pristatomos unikalios kolekcijos, tarp jų – Van Gogho, Monė ir Sezano darbai. Nuo 1997 m. gruodžio jis yra Los Andžele, šiuolaikiniame Getty Centro pastate, kurio statybos kainavo 1,2 mlrd. dolerių (architektas Richardas Meyeris). Muziejaus antikinio periodo kolekcijos eksponuojamos Getty Ville. Įėjimas į muziejų nemokamas. Muziejų įkūrė naftos magnatas J. Paulas Getty (1892-1976), kuris gyvenimo pabaigoje buvo turtingiausias pasaulio žmogus.
www.getty.edu/museum/

5. Musee d’Orsay, Paryžius, Prancūzija
Muziejus d’Orsay – taikomojo ir vaizduojamojo meno muziejus Paryžiuje, tarp jo sienų saugoma viena iš didžiausių 1848-1914 metų skulptūros ir tapybos kolekcijų. Daugiausia jo kolekcijoje žymių postimpresionistų ir impresionistų darbų. Pagal statytojų planą, Orsay muziejaus pastatas buvo sumanytas kaip geležinkelio stotis su prie jos prisišliejusiu viešbučiu ant kairiojo Senos upės kranto Paryžiaus centre. Jis buvo tiesiog priešais patį Luvrą. Daugmaž 1978 metais pastatas tapo istoriniu paminklu, o 1986 metais jame buvo atidarytas muziejus, kurį suprojektavo architektas iš Italijos, Gae Aulenti.Pirmadieniais muziejus nedirba, bilietas kainuoja 8 eurus, be to, su šiuo bilietu galite aplankyti Paryžiaus Nacionalinės operos pastatą per vieną savaitę po Orsay muziejaus aplankymo.

6. Florencija, Italija – Galleria degli Uffizi
Italų galerija „Galleria degli Uffizi“ verčiama kaip kanceliarijų galerija. Iš tikrųjų tai rūmai Florencijoje, pastatyti laikotarpiu nuo 1560 iki 1581 metų. Šiuo metu Uffizi galerija laikoma viena iš stambiausių Europos vaizduojamojo meno muziejų. Uffizi kolekcija pildėsi netgi po Medici dinastijos saulėlydžio. Jos archyve yra didžiulis geriausių italų meistrų meno kūrinių kiekis. Tarp jų: Piero della Francesca, Titian, Raphael, Giotto, Leonardo da Vinci, Botticelli ir daugelis kitų.
http://www.uffizi.com/

7. Čikaga, JAV – Art Institute of Chicago
Ilinojaus Menų instituto muziejus yra vienas iš geriausių meno muziejų. Muziejaus parodų kolekcijoje daugiau kaip 300 000 eksponatų, nuo klasikinės prancūzų tapybos iki gausaus šiuolaikinio vaizduojamojo meno rinkinio. Muziejus taip pat yra menų mokykla.
http://www.artic.edu/
8. Tate Modern - Londonas, Didžioji Britanija
Šiuolaikinė Tate galerija buvo atidaryta 2000 metų gegužės mėnesį. Pastatas buvo perdarytas iš elektros stoties, 1930 metais pastatytos miesto centre, priešais šv. Pauliaus katedrą. Išsaugoję išorinį elektros stoties pavidalą, architektai visiškai pakeitė vidaus konstrukcijas ir uždėjo stogą iš stiklo ir plieno. Šiuolaikinė Tate galerija atsisakė tradicinio kūrinių išdėliojimo chronologine tvarka. Kolekciją sudaro keturi dideli skyriai: „Natiurmortas, daiktas, realus gyvenimas“, „Peizažas ir aplinka“, „Istorinė tapyba“, „Apnuoginta natūra, veiksmas, kūnas“. Ekspozicijos autoriai sujungia skirtingas kryptis: senų ir šiuolaikinių meistrų darbus, tapybą ir skulptūrą su nuotraukomis ir vaizdo įrašais. Galerijoje vyksta daug laikinų šiuolaikinių menininkų parodų. Įėjimas į muziejų nemokamas, išskyrus kai kurias atskiras parodas.
http://www.tate.org.uk/

9. Prado muziejus, Ispanija, Madridas
Prado muziejus Madride laikomas vienu iš žymiausių vaizduojamojo meno muziejų Europoje. Kasmet muziejų aplanko apie 2 milijonai turistų. Šiandien muziejuje yra daugiau kaip 8000 paveikslų, bet dėl vietos trūkumo turistai gali pamatyti tik 2000 darbų. Be paveikslų, muziejaus kolekcijoje yra daugiau kaip 400 klasikinių skulptūrų ir daugybė brangenybių. Muziejus iš pradžių buvo sumanytas kaip ispanų dailininkų darbų paroda, bet palaipsniui ekspozicija išsiplėtė, ir dabar Prado turi italų, flamandų, vokiečių, olandų ir prancūzų meistrų darbų iš XV-XVIII a. Bilietas į muziejų kainuoja 6 eurus, pirmadienį išeiginė, sekmadienį įėjimas nemokamas.
http://www.museodelprado.es/

10. Vašingtono nacionalinė galerija, JAV
Nacionalinės menų galerijos kolekcijoje – paveikslai, skulptūros ir graviūros nuo Viduramžių iki mūsų dienų. Nuo 2003 metų čia veikia čiuožykla. Čiuožykla kainuoja 6 dolerius, pačiūžų nuoma – 2,5 dolerio. Muziejų galite aplankyti ir internete.

________________________________
Saltinis/source: http://www.tripadvisor.com/

1 komentaras:

Unknown rašė...

Dalinuosi šiuo liudijimu su partneriais, kuriems sunku užmegzti santykius, nes yra ilgalaikis sprendimas. Mano vyras paliko mane ir mūsų 2 vaikus dėl kitos moters 3 metams. Stengiausi būti stipri tik dėl savo vaikų, bet nesuvaldžiau skausmo, kuris kankino širdį. Buvau įskaudintas ir sutrikęs. Man reikėjo pagalbos, todėl patyriau internetą ir aptikau svetainę, kurioje pamačiau, kad burtininkė daktarė Ellen gali padėti susigrąžinti meilužius. Susisiekiau su ja ir ji už mane pasakė specialią maldą ir burtus. Mano nuostabai, po 2 dienų vyras grįžo namo. Taip susirinkome ir šeimoje buvo tiek daug meilės, džiaugsmo ir ramybės. Taip pat galite susisiekti su dr. Ellen, galingu sprendimų padėjėju
1) susigrąžinti savo buvusį vaikiną
2) Suveskite vyrą ir žmoną
3) nustokite kartoti košmarus
4) Žolelių gydymas nuo ŽIV ir vėžio
5) Galingas stebuklingas žiedas
6) sėkmės žavesys
7) Atsikratyti obsesijų
8) Gimdymo ir nėštumo problemos. Susisiekite su juo elektroniniu paštu: ellenspellcaster@gmail.com
Whatsapp +2349074881619